Studiereis Boedapest 2017

Lieve leden,

Inmiddels is het alweer anderhalve week geleden dat alle 54 reizigers beide beentjes weer veilig op de grond konden zetten. We zijn nog steeds een beetje aan het nagenieten… Het was koud en nat – min TIEN toen we uit het vliegtuig stapten – maar het heeft de pret niet mogen drukken.

Maandagochtend 02:45, tijd om te verzamelen en naar de luchthaven van Rotterdam te vertrekken. Rond 09:30 landden we zo’n 1400 kilometer van huis op de Hongaarse bodem. Na in het hostel te hebben ingecheckt, begonnen we die middag met een stadswandeling waarin onze twee gidsen alle highlights van Boedapest lieten zien. De prachtige gebouwen en de rijke geschiedenis die erbij verteld werd, gaven een goede eerste indruk van de stad. De Breng-Je-Eigen-Drank Mexicaan liet ons kennismaken met het fenomeen nachosoep. Laten we zeggen dat de live muziek en heerlijke quesedillas een boel goedmaakten! Naderhand werden er in het kader van ‘kennismaken’ natuurlijk nog de nodige drankjes genuttigd en het werd al snel laat…

Dinsdagochtend stond er een bezoek aan de Food Faculty van de Szent István Universiteit gepland. Hier en daar werd er nog wat door de ogen gewreven, maar zodra de avond viel en de wijnproeverij op een boot begon, was dit als sneeuw voor de zon verdwenen. Er stonden Hongaarse wijnen op het menu, begeleid door traditionele muziek en een aantal traditionele dansers. Zelf dansten we na zeven wijntjes de boot af het Hongaarse nachtleven in. Club Instant was snel gevonden.

Al voor we het wisten waren we al halverwege de reis en stonden we in het parlementsgebouw onze ogen uit te kijken. Met ruim 50 kilometer in de benen was het woensdagmiddag eindelijk tijd om lekker te relaxen en een duik te nemen in een van de kenmerkende badhuizen, genieten! Donderdag bezochten we Dreher, een van de bekendste bierbrouwerijen van Hongarije. Hier werd de kunst van het brouwen uitgelegd en geïllustreerd met een rondleiding en toen mochten we weer doen waar we goed in zijn: het product testen. Om de reis met z’n allen af te sluiten, was er donderdagavond een gezellig gezamenlijk diner waarbij onbeperkt gegrild en gedronken kon worden. Nog maar een paar uurtjes en dan zouden we alweer in het vliegtuig stappen…

Nadat de koffers waren ingepakt, was het dan zover. Met lichte tegenzin – of was het toch de man met de hamer die ons tegen wilde houden? – vertrokken we in alle vroegte richting het vliegveld van Boedapest. Vier uur later namen we afscheid.

Namens de ReisCo 2017 wil ik alle reizigers bedanken, want, wat een week!budapest

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .